Škrat Kuzma dobi nagrado


Otroška gledališka predstava gledališča Toneta Čufarja Jesenice v nedeljo, 23. novembra 2014 ob 16:00 v Kulturnem domu Stična.

chevron-right chevron-left

Avtor: Svetlana Makarovič
Režija in priredba besedila: Katja Stušek in Nika Brgant
Besedilo songa: Rebeka Egart
Avtor glasbe: Robert Humar
Kostumi: Sandra Džajić
Scena: Klemen Košir
Luč: Miha Šest
Igrajo: Rebeka Egart, Manca Bertoncelj, Gašper Klinar, Ana Hlede, Nejc Torkar, Matic Toman, Tinkara Torkar, Iris Hatić, Hana Klincov.

Odlična pravljica mojstrice Svetlane Makarovič Škrat Kuzuma dobi nagrado bo zaživela na odrskih deskah stiškega kulturnega doma v izvedbi otroške gledališke skupine Gledališča Toneta Čufarja z Jesenic.

Otroci bodo končno lahko spoznali krivca za menjave črk v časopisih, za nenadne in nenavadne spremembe v radijskem programu, krivca za prebavne motnje iz hotelskih kuhinj, krivca za gozdne lumparije in ostalo druščino, ki si vsak mesec ob polni luni pripoveduje svoje škratovščine. Škratovščine, ki vsakega od nas tako ali drugače presenetijo, so odkrili gozdni junaki in vsaj gozdnemu škratu Kuzmi vrnili milo za drago.

Na 11. otroškem festivalu gledaliških sanj je bila predstava izbrana za najboljšo gledališko predstavo 3. triade OŠ.

Začetki gledališke dejavnosti na Jesenicah segajo v davno leto 1897, ko je bilo ustanovljeno Katoliško delavsko društvo Jesenice. Pod njegovim okriljem so delovali pevski zbor, kovinarska godba in gledališka dejavnost. Že leta 1910 je bilo ustanovljeno Gledališko društvo Jesenice, ki je do prve svetovne vojne ustvarilo petdeset predstav. Med dvema vojnama so delovali trije odri: delavski, sokolski in Krekov. Med drugo svetovno vojno je gledališka dejavnost zamrla. V obdobju od 1945 do 1947 je bila gledališka dejavnost organizirana pod imenom Slovensko ljudsko gledališče Jesenice, med letoma 1947 in 1950 kot Sindikalno gledališče Jesenice, v obdobju med 1950 in 1958 kot Mestno gledališče Jesenice, od leta 1958 pa pod imenom Gledališče Toneta Čufarja Jesenice. Gledališče združuje ustvarjalce iz širše okolice Jesenic, vsako leto ustvari več predstav, ima bogat repertoar ter je prejemnik številnih nagrad.

Predstava je primerna za vse otroke in odrasle ter traja 40 minut.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri