Od resnih do plesnih


Koncert in plesni performans Godalnega orkestra KD Stična in Plesne izbe Maribor v soboto, 22. novembra 2014 ob 20:00 v Kulturnem domu Stična.

chevron-right chevron-left

Godalni Orkester Kulturnega društva Stična je bil ustanovljen oktobra leta 2012 pod mentorstvom akademske glasbenice violinistke in dirigentke Polone Udovič in združuje približno 20 mladih godalcev Kulturnega društva Stična iz celotne občine Ivančna Gorica. Prvič se je predstavil javnosti na otvoritvi Festivala Stična novembra 2012. Orkester sodeluje na raznih občinskih prireditvah, vsako leto decembra gostuje na Božičnem koncertu v Bohinju v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Stara Fužina, decembra 2013 pa se je predstavil tudi v Slovenski filharmoniji z gostovanjem na koncertu novogoriškega simfoničnega orkestra Filharmonija NOVA. Orkester sodeluje tudi z drugimi vokalnimi in inštrumentalnimi zasedbami, kot so zbor Art Voices, Šentviški slavčki, kvartet Mascara. Maja 2013 je orkester izvedel prvi samostojni koncert, na katerem so odigrali širok spekter različnih zvrsti glasbe, od klasike pa do zabavne pop in rock glasbe, predstavili pa so se tudi številni solisti iz domačega kraja.

Godalni orkester Kulturnega društva Stična želi na zabaven in hkrati kakovosten način predstaviti izvajanje različnih zvrsti in priredb godalne glasbe ter na prijeten način združevati mladostnike ter jim dajati možnost nadgrajevanja svojih spretnosti igranja na godala. Za otvoritev Festivala Stična 2014 bodo izvedli klasična dela in njihove priredbe iz različnih obdobij, ki so po melodiji znana širokemu spektru publike. Kot solisti se bodo predstavili mladi glasbeniki violinisti Gašper Kastelic, Ema Butkovič, Urška Fajdiga in violistka Tina Žerovnik ter klarinetist Lenart Zadnik, gost iz Pihalnega orkestra Grosuplje.

Bobnarsko skupino Takadum Plesne izbe Maribor sestavljajo Brin Kološa, Matic Kološa, Nejc Kološa, Manja Vivod in Damir Mazrek. Skupina igra tradicionalne zahodnoafriške poliritmične vzorce, ki jih plesalke Plesne izbe Maribor pod vodstvom Dalande Diallo dodatno razvijajo v lastne plesne kompozicije. Kot skupina delujejo že nekaj let in redno nastopajo ob različnih priložnostih.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri