Glasbeni maraton, Rock Vizije in natečaj Festival Stična 2014


Rock koncert v petek, 21. novembra 2014 ob 16:00 v Bar Jama.

  • Charlie Butter Fly

Klemen Kirašič – kitara, vokal, Tadej Kirašič – bobni, Miha Rupnik – bas kitara.

Charlie Butter Fly je rock skupina iz Kočevja, ki skupaj igra tri leta in pol. Večinoma ustvarjajo avtorske komade. Trenutno so tik pred izidom prvega albuma, na katerem bodo pesmi s slovenskimi besedili. Preden smo se podali v studio, so imeli več samostojnih koncertov. Leta 2012 so igrali tudi na Schengenfestu, bili izbrani na mednarodno kompilacijo bendov iz področja bivše Jugoslavije ter igrali v studiu mariborske televizije na prireditvi Rokerji pojejo pesnike.

  • Črni Čaj

Nika Vidic – vokal, Tamara Butala – vokal, kitara

Nika in Tamara sta za dušo začeli igrati in peti v lanskem letu. Najprej sta na ljubljanskih ulicah prepevali priredbe, vmes pa tudi improvizirali in spontano ustvarjali. Ker je bil odziv prijeten, sta pričeli pisati lastno glasbo. Večkrat sta nastopili na večerih poezije v Šentjakobskem gledališču, dogovarjata pa se tudi za nastope v manjših barih. Zvrsti, ki jih izvajata, je težko opredeliti, najbolj pa se približujeta soft rocku.

  • ICEonFIRE

Amadej Papež  – vokal in ritem kitara, Janez Janežič – vokal in solo kitara, Nejc Godec – bas, Anja Mikulan – bobni, vokal.

Mlada novomeška zasedba ICEonFIRE, ki igra punk rock, pop punk, metalcore in yugo rock, je začela s preigravanjem komadov skupin Green Day in Zablujena generacija, danes pa se lahko pohvali tudi s svojimi avtorskimi posnetki. Prvega so posneli kot del natečaja »Posnemi mi singel«, druga dva komada sta bila posneta kar v kleti, kjer vadijo, pesmi Ponos in Tebi pa so posneli kot skupni projekt z Markom Pezdircem.

Skupina se lahko pohvali že z lepim številom nastopov in priznanj, med drugim so si z zmago na tekmovanju Glas mladih prislužili nastop na Schengenfestu 2014, na tekmovanju Droogstock 2013 so prejeli nagrado za najboljšo avdio-vizualno predstavitev, na tekmovanju Špil liga pa se jim je uspelo prebiti v veliki finale, ki je bil na Kongresnem trgu v Ljubljani.

  • Rondnoir

Luana Lisa Nomsi – vokal, klaviature, Jure Bedenk – bas kitara, Lan Turek – saksofon, klaviature, Miha Medvešek – kitara, Jaka Krenker – bobni.

Mlada ljubljanska zasedba Rondnoir je z delovanjem začela oktobra 2011. Zaradi mnogih idej, veliko glasbenega ustvarjanja in druženja so se hitro ujeli in kar takoj začeli z ustvarjanjem avtorske glasbe. Sodelovali so na številnih natečajih in festivalih (Glas mladih 2012, Botečaj 2012, Rockerji pojejo pesnike 2013 …). Spomladi 2013 so začeli s snemanjem trojezičnega (francoščina, slovenščina in angleščina) prvenca Liquid, na katerem je 11 avtorskih pesmi in ga izdali v samozaložbi. Trenutno zbirajo material za novo ploščo, število komadov pa se vztrajno raste. Osredotočeni so na daljše kitarske in saksofonske solaže ter na to, da občinstvu ponudijo nekaj novega.

  • Sezam’s

Jan Elikan – bobni, Tomaž Šiškovič – vokal, klaviatura, Tilen Lampret – kitara, Kaja Štrubelj – vokal in klaviatura.

Člani skupine Sezam’s hodijo v 8. razred osnovne šole Brinje Grosuplje, pod katere okriljem in mentorstvom so tudi začeli ustvarjati. Kot skupina delujejo eno leto, pilijo svoje najljubše komade in načrtujejo bodoče glasbene podvige. Največ energije vlagajo v ustvarjanje lastnih pesmi, kar je njihov največji izziv tudi v prihodnosti.

  • The Spankakes

Jan Gnidovec – vokal, kitara, Črt Omahen – vokal, bas, Aljaž Omejec – bobni.

Glasbena skupina The Spankakes v prenovljeni zasedbi ”ropota” od poletja 2014. Fantje prihajajo iz Višnje Gore in Stične. Inspiracijo za ustvarjanje črpajo predvsem iz punk rocka oziroma pop punka. Na njih so s svojo glasbo in zvokom vplivali bendi Green day, Blink 182 in The Ramones.

  • The Perception

Luka Varga – kitara, Nejc Čurič – kitara, Peter Arko – bas kitara, vokal, Gašper Letig – bobni.

Skupino prihaja iz Kočevja in je bila ustanovljena leta 2012. Od takrat so fantje nastopali v številnih krajih po Sloveniji. Igrajo pretežno rock in pop glasbo, z občasnimi pridihi bluesa. Njihov največji nastop je bil pred približno tisočglavo množico v Športni dvorani v Kočevju, kjer so otvorili dobrodelni koncert za pogorelo šolo. Pojavili smo se tudi že na dveh glasbenih kompilacijah (letos bo izšla tretja) in so v procesu izdelovanja in studijskega snemanja avtorskih pesmi.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri