Glasbeni maraton, Rock vizije in natečaj Festivala Stična 2015


Koncert v petek, 20. novembra 2015 ob 16:00 v baru Jama.

fs15_02_d_01

Artenigma

Barbi Osolnik – vokal, Ema Krebs – vokal, Miha Medvešek – kitara, Benjamin Flisek – kitara, Mirko Medvešek – bas, Domen Malis – bobni.

Skupina Artenigma je svoje ustvarjanje pričela leta 2011, ko sta se oče in sin odločila združiti moči in ustvariti skupino, ki se je izoblikovala v začetni podobi: Miha in Mirko Medvešek, Domen Malis, Štefan Kokalj, Barbara Osolnik in Patricija Selan. Artenigma je v letih od 2012 do 2013 veliko koncertirala po vsej Sloveniji ter nastopila tudi na nekaterih velikih odrih: Noč v Bitnjah 2013, Zagorska noč, Blok party 4, festival Fronta, festival Štuor, Vinterojder 2012 s Trkajem … V letu 2014 so zamenjali kitarista in v band dobili novega člana – Benjamina Fliska. Z novo energijo se je skupina takoj odločila stopiti v studio, kjer so posneli nekaj novega materiala ter nov videospot. V veliko čast jim je bil nastop ob boku Siddharte in Mi2 na festivalu Vransko Summer night 2014. V začetku leta 2015 se je postava spet spremenila, saj je skupino zapustila vokalistka Patricija Selan. Ob njenem odhodu je skupina izdala še zadnji skupni izdelek z naslovom Sled, ki mu je vizualno podobo dodala Barbi Osolnik. Ostalih pet članov se je odločilo delati še bolj vneto, pomoč pri tem pa jim je ponudila Ema Krebs, ki je z novo energijo povzdignila band v nove dimenzije.


fs15_02_d_02

Gross upi

Polona Udovič Furlan – mentorica, violina, Urška Fajdiga – violina, Nika Škoda – violina, Brina Dolores Omahen – violina, Ela Krnc – violina, Mirjam Zvonar – violina, Lucija Ivan – violina, Ajda Blaževič Arko – violina, Ana Blaževič Arko – violina, Gašper Kastelic – violina, Luka Plevnik – kitara, Meta Kovačič – violončelo, Dora Plantarič – kontrabas.

Skupina Gross upi od septembra 2008 deluje v Glasbeni šoli Grosuplje pod vodstvom prof. Polone Udovič Furlan. Izvajajo evropsko folk glasbo, v njihovem izboru pa se najde tudi kaka country, jazz ali klasična skladba. V širokem repertoarju, ki obsega folk glasbo vse od Irske in Skandinavije, preko Slovenije, pa vse tja do Makedonije, lahko slišite violine, kitaro, kontrabas, violončelo, petje in včasih celo tolkala.

Gross upi redno nastopajo na prireditvah v Glasbeni šoli Grosuplje in na raznih občinskih prireditvah. Nastopili so na številnih koncertih, otvoritvah in podelitvah, med najbolj odmevne pa zagotovo lahko štejemo pet nastopov v Cankarjevem domu v Ljubljani. Nastopili so na prireditvi Jaz sem ti, večkrat so bili gostje skupine Terrafolk, z njimi so nastopili tudi na Prešernovem trgu v Ljubljani in na festivalu Carniola v Kranju. Junija 2010 so se udeležili glasbenega tekmovanja Najstfest v Ljubljani. Prejeli so 2. nagrado na Glasbenem maratonu, Rock Vizijah in Natečaju Festivala Stična 2010. Jeseni 2011 so organizirali svoj prvi samostojni koncert, kateremu vsako leto sledijo ponovitve.

S svojo glasbo in pozitivno energijo zabavajo ljudi in jih vedno znova navdušujejo. Člani najbolj uživajo, če se publika sprosti in se prepusti glasbi. Na kratko, če naredijo ”žur”.


fs15_02_d_03

Lumberjack

Rok Ahačevčič – kitara, vokal, Jaka Novak – bas, Blaž Kuster – bobni, Žan Boc – kitara.

Novembra bo minilo štiri leta, odkar so Lumberjacki prvič “zažagali”. Takrat so skupino sestavljali frontman Rok, basist Jaka, kitarist Žan in bobnar Anže. Kmalu je Anžeta za bobni nadomestil Blaž. V tem času so Lumberjacki igrali na festivalu ŠVIC, Walk and rocku ter avdiciji za Vičstok v Ljubljani, Droogstocku in kavarni Rokaj v Mariboru, natečaju v Jesenicah in mnogih barih in klubih širom Slovenije. Igrali so tudi v vadbeni sobi pred člani Big foot mame. Band igra tako imenovani grunge “n” roll, mešanico grunge-a in hard rocka in se posveča ustvarjanju avtorskih pesmi – do sedaj so jih ustvarili pet. Letos so se prvič lotili snemanja in posneli avtorska komada Kri ter Mlado telo.


fs15_02_d_04

Polna luna

Maja Obolnar – vokal, Miha Medvešek – kitara, Jakob Grčman – bas, Maks Marn – bobni.

Glasbeno skupino Polna luna sestavljajo mladi glasbeniki, ki jih združuje veselje do raziskovanja, odkrivanja ter razkrivanja lastnih glasbenih idej, preko ustvarjanja avtorskih skladb. Skladbe odražajo raznolikost zvočnih podob, predvsem se v njih zrcalijo vplivi jazz, blues ter rock glasbe. Polna luna s svojo glasbo vabi poslušalce, da se potopijo v svobodne gozdove njihove duše. Skupaj delujejo od oktobra 2014. Njihova vizija je deliti s svetom svojo glasbo ter veselje do ustvarjanja.


fs15_02_d_05

Rock Heroes

Žan Pasarič – vokal, kitara, Garvin Gajšek – bobni, Matevž Jecl – bas kitara, spremljevalni vokal, Jernej Jezovnik – kitara.

Člani skupine Rock Heroes so stari od 14 do 16 let in prihajajo iz Žalca. Pred dvema letoma so začeli kot šolski band, preizkusili pa so se že tudi na večjih odrih. Tako so nastopili na Žalski noči mladih 2014 in 2015, Vičstocku, na prireditvi Vransko Summer Night, v sodelovanju s Tomijem Megličem in Miletom Kekinom pa tudi v predsedniški palači. Na vsak nastop so ponosni, saj jih druži veselje do glasbe, ki jo igrajo. Preigravajo skladbe skupin Nirvana, Guns n Roses, AC/DC, Siddharta, Metallica. Imajo pa tudi že avtorske skladbe.


fs15_02_d_06

Sintagma

Matej Komljen – vokal, Irenej Kolšek – kitara, Virgil Kos – kitara, violina, Grega Cerar – klaviature, Anže Kolšek – bas kitara, Rok Petrovčič Vižintin – bobni.

Mladi bipolarni pop rock band Sintagma Iz Ljubljane igra tako priredbe skladb od 60-ih let do danes, kot tudi avtorsko glasbo. Trenutno njihov repertoar obsega dobri dve uri inštrumentalnih in vokalnih skladb, pripravljenih s polnim ozvočenjem ali akustično.

Skupina deluje štiri leta. Posneli so nekaj avtorskih skladb in nastopali na najrazličnejših lokacijah, kot so Pionirski dom, Orto bar, Kavarna Nebotičnik, klub Cirkus, grad Kodeljevo, tovarna Rog, Opera … V zasedbi imajo poleg dveh kitar, basa, bobnov, klaviatur in vokala občasno še goste – saksofon in/ali violino. Druži jih predvsem želja po ustvarjanju in skupna energija, ki se pokaže v nastopu in avtorskih izdelkih.


Fotoreportaža:

foto: Tina Rus

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri