The Transcontinental Race; v petnajstih dneh s kolesom skozi dvanajst držav, Andrej Zaman


Potopisni večer v nedeljo, 22. novembra 2015 ob 19:30 v Kulturnem domu Stična.

chevron-right chevron-left

Ljudje si, odkar smo, postavljamo vedno nove in nove izzive, da jih premagujemo. Na vseh področjih, zelo pogosto pa v športu.
Izzivi Andreja Zamana iz Dobravelj pri Ajdovščini, sicer pa rojenega Novomeščana, slovenskega ultra kolesarja in tekača so taki, da večina od nas nanje niti ne pomisli, kaj šele, da bi se jih lotil. A Andrej se jih loteva in to več kot uspešno. V kolesarstvu in v teku. Znan je po tem, da ne manjka na skoraj nobeni kolesarski preizkušnji v Sloveniji na razdaljah od 200 do več kot 1000 km. Udeležil se je tudi več tujih in tistih nad 1000 km niti ne šteje več. Ne uidejo mu niti tekaški maratoni, traili, več kot petdeset kilometrski teki čez drn in strn, pa so letos njegova poslastica.

Julij 2015 pa je njegova in slovenska prelomnica ultra kolesarstva. Kot prvi Slovenec je namreč prekolesaril kar 4200 km dolgo dirko The Transcontinental race 2015 – tretjo izvedbo epske in najtežje kolesarske dirke v Evropi – brez pomoči spremljevalne ekipe ali kogarkoli drugega, podnevi in ponoči, v najrazličnejših vremenskih in prometnih pogojih. Iz Belgije preko Slovenije do Istanbula v Turčiji, kjer je bil cilj poti. Z Borisom Pupičem iz Črnomlja sta oba v petnajstih dneh uspešno končala to noro lepo, ubrisano težko, zelo adrenalinsko, včasih precej nevarno, predvsem pa nepozabno dirko.

Kakšen človek je Andrej, da vse to zmore? Nadčlovek? Ne, tak je kot mi ostali.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri