Butec na večerji, KUD Branko Radičević Stara Pazova, Srbija


Komedija v petek, 4. decembra 2015 ob 19:00 v Kulturnem domu Stična.

chevron-right chevron-left

Avtor: Francis Veber, režija: Aleksander Bako, igrajo: Igor Piskla, Ljiljana Šimpraga, Janko Šarkezi, Dejan Kikić, Aleksandar Petrović, Radica Števanov, Goran Kovačević, Aleksander Bako, ostali sodelavci: Marija Kuzmanović, Vladimir Bako, Ognjen Opačić, Vladimir Đarmotski, Mirjana Radovanović – Jeja, Marjan Karavla, Branislav Pokoracki,Jaroslav Litavski, Ratomir Igrač, Lazo Okulić, Momir Krkić, Dragan Pjetlović, Davor Gašpar, Igor Vesteg, Lazo Bilanović, Željko Pajić, Anđelka Petrović, Petar Ž. Nerandžić.

Izvrstna komedija o treh prijateljih, ki se dogovorijo za organizacijo večerje, na katero mora vsak pripeljati svojega »butca«. Zmagal bo tisti, ki bo pripeljal najbolj smešnega gosta.

Avtor Francis Veber je francoski filmski režiser, scenarist, producent in dramatik. Poleg dramskih uspešnic je napisal tudi veliko filmskih scenarijev, po katerih je bilo posnetih kar nekaj uspešnih komedij. Najbolj odmevna je ravno „Butec na večerji“, za katerega scenarij je Francis Veber prejel nominacijo za oskarja.

Kulturno-umetniško društvo ”Branko Radičević” iz Stare Pazove je bilo ustanovljeno leta 1972 z namenom negovanja in prikazovanja narodnih običajev in kulture, zborovskega petje in plesa ter gledališke igre znotraj države ter v mednarodnem prostoru. Društvo ima okoli 400 aktivnih članov in izvaja mnogovrstne dejavnosti – folkloro, recitacije, pevsko sekcijo, narodni orkester, dramsko ter etno sekcijo.

Aleksander Bako, igralec in režiser, je gledališko kariero pričel leta 1985 in je vse do danes aktiven v slovaškem gledališču „VHV“. Nastopal je v 17 gledaliških predstavah, režiral pa jih je 22. Lutkarsko režijo je doštudiral v Novem Sadu leta 2005. Je prejemnik mnogih festivalskih nagrad kot igralec, režiser in scenograf, in tudi priznanj, med drugim za velik doprinos v kulturi v občini Stara Pazova, v Sremu ter celi Vojvodini. Je prejemnik zlate značke KPZ Srbije leta 2005, kar je največje priznanje, ki ga lahko prejme ljubiteljski gledališki ustvarjalec v Srbiji. Napisal, režiral in igral je v več kot 50 radijskih igrah. Nastopal je v več uspešnih filmih med drugim v filmu »Črna mačka, beli mačkon« ter se podpisal tudi pod režijo filma »Borba i nada«.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri