Repetitor, Srbija


Alternativni rock post punk koncert v petek, 4. decembra 2015 ob 21:30 v baru Jama.

fs15_17_d_01

  • Boris Vlastelica – kitara, vokal
  • Ana-Marija Cupin – bas kitara, vokal
  • Milena Milutinović – bobni

Repetitor, garažni rock post punk trio iz Beograda, je eden najzanimivejših in najprodornejših mladih bendov iz balkanskega polotoka. Energični Beograjčani ponujajo žanrsko raznolike in neobremenjene komade, sestavljene iz nabrite medigre instrumentov in vokalov, ki postopoma gradijo neprebojni in kotaleči zvočni zid, ki ruši vse pred seboj. Postopoma so oblikovali lasten prepoznaven zvok, v katerem združujejo energični rock’n’roll, post-punk in še marsikaj. Za njihovo glasbo je težko najti primerjavo, toda v njej je mogoče prepoznati širok spekter skupin, ki segajo od zgodnjih Mudhoney, Šarlo Akrobata, Fugazi, Sonic Youth, Pixies in zgodnje Nirvane pa vse do Black Sabbath ali celo Suicide. Čeprav vse to na prvi pogled deluje nezdružljivo, Repetitor to naredi z izredno lahkotnostjo in postreže z zvočno izkušnjo, ki bi težko bila bolj razveseljiva. Surovi rock s samosvojim pristopom, ki je izstreljen iz dna duše.

S svojima dvema ploščama Sve što vidim je prvi put (Odličan Hrčak, 2008) in Dobrodošli na okean (Moonlee Records, 2012) se je Repetitor hitro zavihtel na vrhove lestvic, bil deležen izrazito pozitivnih kritik, s številnimi energetsko nabitimi koncerti, ki so nedvomno eno najmočnejših orožij skupine, pa tudi hitro širi svojo bazo oboževalcev. Repetitor je odigral nešteto koncertov širom Balkana, izvedel tri evropske turneje ter nastopil na vseh ključnih festivalih v regiji (Sziget, Exit, Pohoda, INmusic, Terraneo, SuperUho, Lent …).

Repetitor predstavlja najboljše, kar danes lahko ponudi sodobna beograjska garage rock scena in ustvarja še nenapisano poglavje rockovske kulture širše regije.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri