Babica Marmelada, Loški oder


Otroška predstava v nedeljo, 29. novembra 2015 ob 16:00 v Kulturnem domu Stična.

chevron-right chevron-left

Avtor: Rok Vilčnik – Rokgre, režija: Juša Berce, govor: Ludvik Kaluža, scenografija: Roza Peternelj, kostumografija: Tina Dobrajc, avtor glasbe: Denis Kokalj, zvočni efekti: Žiga Srebot – Jelovšek, oblikovanje tiskovin, luč in ton: Jure Ž. Florjančič, igrajo: Onia Brank Pečko, Enej Okorn, Lia Trdina, Tilen Lajevec, Tia Bišćević, Uroš Jelenc.

Babica Marmelada je igrica o dobri babici, ki stanuje v veliki mušnici sredi gozda. Ves ljubi dan kuha marmelado iz gozdnih plodov in jo vlaga v steklene kozarce za svoje vnuke. Ko utrujena od celodnevnega dela že skoraj zaspi, potrka na vrata veverica in babico prosi, naj ji skuha marmelado. Prijazna babica veverici ustreže in ji natoči zvrhan kozarec marmelade. Komaj babica odslovi veverico, na vrata babičinega doma potrka ježek, ki si prav tako kot veverica zaželi marmelado. Dobra babica ustreže tudi njemu. Tako se v babičinem domu zvrste še druge gozdne živali, dokler na koncu ne pride sam gozdni palček, ki si zaželi marmelado iz lune.

Rok Vilčnik – Rokgre je pisatelj, pesnik, dramatik, režiser, scenarist, dramaturg in kostumograf. Nekaj let je delal kot dramaturg v Mestnem gledališču Ptuj, kasneje pa je posvetil pisateljevanju in dramatiki. Znan je tudi kot idejni vodja in avtor besedil glasbene skupine Patetico. Je koscenarist humoristične TV serije Naša mala klinika in Lepo je biti sosed. Piše tudi besedila za pevko Neisho. Dvakrat je prejel Grumovo nagrado (2000 in 2008) in leta 2004 nagrado Žlahtno komedijsko pero za najbolje napisano komedijo Pavlek, ki je zmagala na Festivalu monodrama Ptuj 2004.

Kulturno društvo Loški oder ima bogato gledališko tradicijo, ki sega že v pričetek prejšnjega stoletja. Zadnjih enaindvajset let deluje na polprofesionalni ravni, saj so vsi sodelavci profesionalci, le igralska in tehnična ekipa delujeta ljubiteljsko. So redni udeleženci gledaliških festivalov po Slov

Za otroke od 3. leta starosti.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri