Borba in upanje – z virusom HIV je mogoče živeti


Dokumentarni film v četrtek, 1.12.2016 ob 20:00 v Kulturnem društvu Stična.

borba-in-upanje

Film Borba in upanje je nastal v okviru mladinskega projekta Združenja mladih aktivistov Pećinci Informiraj se o HIV-u s ciljem promoviranja zdravih in varnih načinov življenja mladih v  sremskem okraju. Na Festivalu Stična pa ga bomo predstavili v okviru svetovnega dneva boja proti AIDS-u.

V enournem filmu nastopajo ljudje vseh generacij, ki so se, vsak na svoj način, soočili z dejstvom, da so okuženi z virusom HIV in morajo s tem živeti naprej, pa četudi brez podpore svoje okolice.

Sporočilo filma je jasno. HIV ne sme več biti tabu tema, o bolezni je treba odprto govoriti, predvsem pa je treba skrbeti za svoje zdravje in preprečiti, da do bolezni sploh pride.

Scenarij za film je napisal Slobodan Stanković iz Pećincev, film pa je režiral Aleksander Bako iz Stare Pazove. V filmu nastopajo igralci iz celega Srema.

Združenje mladih aktivistov Pećinci je nevladna organizacija, katere namen je doseganje ciljev na področjih mladinske politike, izgradnje civilne družbe ter aktivizem. Cilji združenja so: izboljšanje kvalitete življenja ljudi, še posebno mladih, promoviranje mladinskih idej, spodbujanje ljudi k aktivnemu delovanju v društvu ter samostojno reševanje problematik, ki se neposredno ali posredno tičejo mladih.

Film bo predvajan v srbskem jeziku.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri