Glasbeni maraton, Rock vizije in natečaj Festivala Stična 2017 in koncert skupine JU T


koncert
petek, 17. novembra 2017, ob 16:00
v Užitkarnici Jama

 gross upi1

Gross upi

Ajda Blaževič Arko, Mirjam Zvonar, Ela Krnc, Danijel Sami Blažič, Jure Malovrh, Meta Kovačič, Luka Plevnik, Dora Plantarič, Ivana Šifrar, Maja Drčar k. g..

Skupina Gross upi že od septembra 2008 deluje v Glasbeni šoli Grosuplje pod vodstvom prof. Polone Udovič. Izvajajo evropsko folk glasbo, v izboru skladb pa se najde tudi kaka country, jazz ali klasična skladba. V širokem repertoarju, ki obsega glasbo vse od Irske in Skandinavije, preko Slovenije, pa tja do Makedonije, lahko slišite violine, kitaro, kontrabas, violončelo, petje in včasih celo tolkala.

Ime Gross upi izhaja iz imena mesta Grosuplje, v prevodu pa pomeni “Veliki upi”. Pobudo za ime skupine je dal Bojan Cvetrežnik, član skupine Terrafolk in ustanovitelj Simboličnega orkestra, ki je bil v šolskem letu 2010/11 tudi njihov redni mentor, sicer pa z njimi z veseljem sodeluje.

Skupina s svojo glasbo in pozitivno energijo zabava ljudi in jih vedno znova navduši. Člani najbolj uživajo, če se občinstvo sprosti in se prepusti glasbi, na kratko, če naredijo ”žur”.

Gross upi redno sodelujejo s skupino Terrafolk, z Rokom Hozjanom in Timijem Kranjcem ter nastopajo na različnih občinskih prireditvah, nastopili so v Cankarjevem domu, na festivalu Carniola in festivalu Najstfest. Na natečaju Festivala Stična 2010 so prejeli drugo nagrado, imeli pa so tudi samostojni koncert v Stični.


Ice on Fire - slika

Ice on Fire

Amadej Papež – vokal, kitara, Janez Janežič – solo kitara, vokal, Nejc Godec – bas kitara, Alex Zorko – bobni.

Ice on Fire je štiričlanska rock zasedba, ki je nastala leta 2011 v Novem mestu. Po začetnih dolgotrajnih izkušnjah, ko kot najstniški glasbeniki preigravajo Green Daye in nato po nekaj letih zatišja, so ponovno v zagonu s svežino mladega bobnarja in prihajajočo ploščo, ki jo napovedujejo že od začetka svojega obstoja. Fantje skozi avtorsko glasbo razvijajo svoj slog s primesmi pank rocka, rock’n rolla in težjih ritmov hard glasbe. Velik poudarek dajo na svoj značilen »sound« in pazijo, da se kombinacija posameznih inštrumentov poveže v celoto in lepo sodeluje. Njihovo vodilo za pisanje je izražanje čustev in sporočil skozi svojo glasbo in njena besedila. Od sebe pričakujejo predanost in trdo delo, saj je njihov glavni cilj prodor na slovensko ter kasneje tudi tujo glasbeno sceno.


Relentless Youth1

Relentless Youth

David Guzelj – vokal, Urban Cigale – bas kitara, Ambrož Cigale – kitara, Vili Marinčič – kitara, Neža Dolmovič – bobni.

Relentless Youth je hardcore punk (in druge podzvrsti punka in metala) skupina, ki je nastala leta 2011. Predstavili so se s singlom Drowning. Po približno dveh letih igranja po manjših odrih (Orto bar, Jalla Jalla, Rock in Rovte …) je skupina zaradi različnih interesov članov razpadla. Na začetku leta 2016 so se vrnili v novi zasedbi, proti koncu leta pa so izdali prvi EP “Resentment”, vrnitev skupine pa so potrdili z nastopi na Drunk iN Public in nekaj drugih manjših klubih.


Vinci&Placanci Slika

Vinci & Plačanci

Lenart Sušnik “Vinci” – glavni vokal, ritem kitara, Žan Ambrožič – tolkala, Lara Gril – spremljevalni vokal, Matic Košir – solo kitara, David Ravnikar – bas kitara, Žan Jugovič – harmonika, Kristjan Voje – violina, spremljevalni vokal.

Skupina Vinci & Plačanci je bila ustanovljena na pobudo umetniškega vodje, frontmana in v večini tudi avtorja njihovih skladb Lenarta Sušnika, ki deluje pod psevdonimom Vinci.
Na začetku vse skupaj ni bilo mišljeno kot stalna zasedba, ki bo ustvarjala avtorsko glasbo in koncertirala. Februarja 2016 se je Vinci odločil, da posname eno od svojih avtorskih skladb (Pridi) z nabrano zasedbo, v kateri je združil glasbenike, s katerimi je že sodeloval v času svoje glasbene poti. Takrat je bilo to mišljeno le kot projekt, kasneje pa se je to prelevilo v nekaj večjega.

Večina članov je skupaj z Vincijem osnovala stalno zasedbo Vinci & Plačanci, ki ima jasen cilj: ustvarjati svojo lastno in unikatno akustično glasbo. Kasneje so posneli še drugo avtorsko skladbo z naslovom Ljubim te še. Glavna značilnost te zasedbe sta violina in harmonika, saj sta stalnica zasedbe in ne le inštrumenta, ki se pojavljata občasno.


JU T

rock koncert
petek, 17. novembra 2017, ob 21:30
v Užitkarnici Jama

ju t

Tomaž Osojnik – električna kitara, vokal, Jani Legner – bas kitara, back vokal, orglice, Uroš Bračič – bobni.

Slovenjgraški trio JU T ustvarja avtorsko glasbo, ki se žanrsko levi iz različnih primesi rock glasbe. Stoji za melodičnimi ritmi in aranžiranimi dodatki. Skupina obstaja, deluje in sodeluje že nekaj let na različnih koncertnih prizoriščih. V lanskem letu so prepričali žirijo na natečaju Festivala Stična 2016 ter si s tem zagotovili povratek na stiški oder ter samostojen koncert na festivalu.

 

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri