Dan knjižnice na Festivalu Stična


 BRANJU PRIJAZEN DAN:

 MUCA  COPATARICA NA FESTIVALSTIČNA

Praznujemo Dan slovenskih splošnih knjižnic.

knjiga-muca-copatarica-mini 

V soboto, 18. 11., od 9. do 12. ure v dvorani KD Stična, ko bo potekal »Dan knjižnice«. Sovpada z vseslovenskim praznikom splošnih knjižnic, pa tudi s praznovanjem šestdesete obletnice rojstva Muce Copatarice. Tako kot doslej, bo na to soboto pred dvorano knjižnična kavarna, kjer boste lahko poklepetali, ob 9. bo ura pravljic, ob 10. slovensko-angleška ura pravljic, ob 11. uri pa socialne igre, vse bo povezano s tematiko Muce Copatarice. Tudi letos bodo dejavnosti brezplačne, prijave že zbiramo na 031 350 706 oz. na anja.zupan7@gmail.comDejavnosti so primerne za predšolske in šolske otroke, mogoče le namig, da mlajše otroke od 5 let pred vrati (v kavarni) res čakajo starši. Saj bo prijetno vzdušje ob kavi in čaju. Možno bo tudi kupiti knjigo, izdelke Muce Copatarice, pa tudi še kak drug maček, denimo Maček Muri, se bo našel. Ob koncu otroci dobijo fotografijo z muco za domov. Za vstopnino vam bodo hostese narisale mačje brčice.

 Ob 9. uri:

URA PRAVLJIC S PALČKOM BRALČKOM

Ela Peroci: Muca Copatarica

Palček Bralček živi v naših srcih in poganja željo po branju. Včasih nas obišče na uri pravljic in nam pripoveduje zgodbe, s katerimi nas odpelje v svet domišljije. Igramo se besedne igre, se sladkamo s Palčkovimi piškotki, Palček tudi kaj začara in zapoje. Tokrat nam bo povedal pravljico o Muci Copatarici, ob zaključku pa boste z njim šli v hišico, kjer Muca Copatarica živi, kjer se bodo otroci z njo lahko tudi fotografirali za spomin. Igra ga naša pravljičarka Anita Globokar.

Ob 10. uri:

SLOVENSKO-ANGLEŠKA URA PRAVLJIC

Slipper Keeper Kitty: Oblačila

Ura pravljic poteka deloma v slovenskem in deloma v angleškem jeziku. Tako otroci ostrijo svoj posluh za jezike, drugače doživijo znane tekste in mimogrede osvojijo tudi kako novo besedo. Temu so namenjene tudi spremljevalne didaktične igre in učni list za domov. Muca Copatarica nas nauči pospravljati copatke, a tudi druga oblačila pospravljamo za sabo. Naučili se bomo novih besed v angleščini za oblačila. Uro vodi Anja Thaler – Zupan.

Ob 11. uri:

SOCIALNE IGRE S KNJIGO:

Socialne igre »Rad imam red« ob kamišibaju z Muco Copatarico v verzih

Med socialne (družabne) igre štejemo tiste, ki namesto tekmovalnosti v ospredje postavljajo socialne odnose med ljudmi. Dejavnost poteka ob zgodbah ali pesmih. Tokrat bodo knjižničarji prispevali avtorsko priredbo Muce Copatarice v verze, prepesnila jo je Ksenija Medved, tudi ilustracije za kamišibaj (namizno gledališče) bodo avtorske, pripravlja jih Maruša Pušnik. Socialne igre bo vodila socialna pedagoginja Nives Medved.

 

Med odmori, ob 8.45 in 9.45:

FOTOGRAFIRANJE S COPATARICO V MAČJI HIŠICI

Med odmori , ob 8.45 in 9.45, se boste z Muco Copatarico (maskoto Mladinske knjige), ki vas bo sprejela v mačji hišici, lahko fotografirali tudi za spomin. Fotografa smo zagotovili, že razvite fotografije pa vam podarimo ob koncu, od 11.45 do 12. ure ali v knjižnici še ves teden. Za dodatne informacije se obrnite na Petro Volkar.

 

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri