Mali modri in mali rumeni, Lutkovno gledališče Maribor


Otroška gledališka predstava
Nedelja 1. 12. 2019
ob 16.00
Kulturni dom Stična

Avtor – Leo Lioneli, režiser in avtor likovne podobe predstave – Miha Golob, igrata – Miha Bezeljak in Anže Zevnik, prevajalka – Mojca Redjko, lektorica – Metka Damjan, avtor glasbe – Vasko Atanasovski, asistenta režiserja – Natan Esku in Elena Volpi, oblikovalec svetlobe – Miljenko Knezoci, oblikovalec zvoka – Mitja Pastirk, lutkovni mojstri – Primož Mihevc, Darka Erdelji in Mojca Bernjak, izdelovalca scenskih elementov – Lucijan Jošt in Branko Caserman

Mali modri in mali rumeni sta najboljša prijatelja. Skupaj hodita v šolo in se igrata. Nekega dne se objameta in postaneta — zelena. Domov se vrneta drugačna in družini ju ne prepoznata. Mali modri in mali rumeni jočeta in jočeta … do prepoznavnosti. Njune solze sperejo zeleno barvo in takrat postane vse jasno tudi odraslim: kdor ima pravega prijatelja, ima vse.
Predstava malim in velikim gledalcem skozi dinamično igro barv zastavlja veliko pomembnih vprašanj o prijateljstvu, bližini, identiteti, videzu in vsebini, snovni sestavi vsega bivajočega, o sebi in o drugih.
Režiser in scenograf Miha Golob je končal študij gledališke in radijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Za režijo diplomske predstave Malomeščanska svatba je leta 2001 prejel akademijsko Prešernovo nagrado in nagrado na mednarodnem festivalu gledaliških šol v češkem Brnu. Med letoma 2002 in 2006 je bil direktor in umetniški vodja Šentjakobskega gledališča v Ljubljani. Tam je zrežiral več predstav, od leta 2000 pa je režiral še predstave v SLG Celje, MGL Ljubljana, MG Ptuj, SSG Trst, v Gledališču Koper, SNG Nova Gorica, v GLEJ-u, v GOML-u, režiral je predstavo na avstrijskem Koroškem in v Narodnem gledališču Štip v Makedoniji. Za predstavo Metamorfoze (Narodno gledališče Štip, Makedonija) je leta 2005 prejel nagradi na festivalu Slovanski venec v Moskvi in na festivalu antične drame v Bitoli. Pri nekaterih svojih predstavah je ustvarjal tudi kot scenograf. Več kot petnajst let vodi gledališke delavnice, seminarje in gledališke skupine. Sodeluje tudi pri televizijski produkciji. Režiral je tudi več predstav gledališča Drzne in lepi Kulturnega društva Stična (Bang, bang, mrtev si, Pet Pepelk, Burka o jezičnem dohtarju), trenutno pa vodi študij predstave Misterij Bufo, premiera bo na stiškem odru spomladi 2020.

Predstava je primerna za otroke od treh let naprej.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri