B.T.K., Panic Stricken


Rock koncert
Sobota 30. 11. 2019
ob 21.30
Užitkarnica Jama

B.T.K.

Matic Zorec – vokal, bas, Uroš Zorec – vokal, kitara, Aljaž Omejec – bobni, Marcel Petrič – kitara

Začetek skupine B.T.K. sega v leto 2006, ko se je par mulcev iz Stične in Ivančne Gorice odločilo preigravat priredbe skupin, kot so Blink 182, Greenday, Offspring, Ramones, Sum 41 itd. Že po treh mesecih so s svojo energijo in angažiranostjo prepričali organizatorje Festivala Stična in odigrali svoj prvi koncert Stični v današnji Užitkarnici Jama.
Leta 2007 so posneli 7 demo posnetkov, leta 2010 pa samozaložniško izdali prvi plošček z naslovom Štala.
Poleg mnogih motozborov, klubov in ostalih zabav so igrali tudi na odmevnejših festivalih, kot so Lent, Rock Otočec, Švic, Rulstock, Gallusova dvorana itd. Tekmovali so na tekmovanjih rock bendov in bili kar nekajkrat uspešni, kar jim je omogočilo nastope v tujini (zmagi na Najstfestu 2008 ter na festivalu Roker.si 2009). Tako so imeli možnost nastopiti v Avstriji, na Hrvaškem ter v Belgiji. Leta 2010 so zmagali na Glasbenem maratonu in natečaju Festivala Stična ter so za nagrado leta 2011 ponovno imeli samostojni koncert v Stični.
Njihovo glasbo lahko uvrstimo v punk-rockerski stil z melodičnimi rifi, večglasnim petjem in energičnostjo.
Band je prenehal delovati konec leta 2013, letos pa bodo samo za Festival Stična odžgali celoten repertoar.

Panic Stricken

Luka Mavrič – vokal, kitara, Matej Nose – backvokal, bas, Žiga Prhaj – bobni

»Kaj pa kej Panic-strickni?« je vprašanje, ki so ga člani benda pogosto slišali v zadnjih petih letih in je hkrati vprašanje, na katerega nihče ni imel pravega odgovora. Bend je bil nazadnje viden na odru 31. 10. 2014, nato pa se je za njimi izgubila vsaka sled. Za njimi je ostalo le nekaj komadov in kup fotografij ter posnetkov na socialnih omrežjih.
Občasno snidenje na pivu ali dveh je prekinil telefonski klic: »… Ej, z B.T.K.-ji bi en špil nardil v Jami, a bi bli predskupina, tko k v starih cajtih,« in odgovor: »Ja, itak, smo za«.
Luka Mavrič, Matej Nose in Žiga Prhaj se vračajo v Užitkarnico Jama, tja, kjer se je leta 2008 pravzaprav vse začelo. Prvi nastop, Glasbeni maraton in Natečaj Festivala Stična. Na isti oder so se kasneje še večkrat vrnili. Tudi leta 2011, ko so zmagali na Natečaju Festivala Stična ter z nagrado leta 2012 odigrali samostojni koncert. Tokrat bodo za odtenek bolj odrasli, malce težji, nič bolj tehnično podkovani in še vedno zabavni ter polni energije.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri