Vlado Kreslin in Mali bogovi


Etno rock koncert v petek, 28. novembra 2014 ob 20:00 v Kulturnem domu Stična.

Vlado Kreslin – vokal, Miro Tomassini – kitara, Iztok Cergol – violina, harmonika, saksofon, Luka Jerončič – bas kitara, Gašper Peršl – bobni, Luka Ovsec – tolkala

Vlado Kreslin se je rodil na dan republike leta 1953 v Beltincih. Z glasbo je začel kot bobnar v beltinski skupini Apollo leta 1970. Do leta 1980 je kot pevec nastopal z bendi Špirit group, Zodiac, Horizont, Sanje in avantura. Leta 1980 je s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na Slovenski popevki. Kmalu po tem se je priključil bendu Martin Krpan, ki je leta 1991, po nastopu pred Bobom Dylanom na ljubljanskem stadionu, razpadel. Konec osemdesetih se je Kreslin pričel glasbeno družiti s starejšimi godci iz rojstnega kraja – Beltinško bando. Posvetil se je ljudski godbi in povzročil pravi preporod etno glasbe. Izdaja tudi pesniške zbirke in je član Društva slovenskih pisateljev. Z očetom Milanom, ki poje v Beltinški bandi, sta posnela tudi videospot za skladbo Tisti bejli grm.

Vlado Kreslin je slovenski glasbenik, ki ga imajo radi stari in mladi, avtor poezije, ki ima morda največ uglasbenih pesmi, tisti muzikant, ki je zbližal etno glasbo (svojega Prekmurja) z rokovsko glasbo, združil včeraj in danes, lokalno in globalno.

Z Goričkega v Piran nas bo popeljal skupaj z Mali Bogovi. Prisluhnili bomo lahko uspešnicam Od višine se zvrti, Lahko bi zletela, Tvoje jutro, Tisoč let, Dekle moje, pojdi z menoj in mnogim drugim.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri