Anja Bukovec in Boris Cavazza


Koncert klasične glasbe in poezije v soboto, 3.12.2016 ob 19:00 v Kulturnem društvu Stična.

Anja Bukovec je mednarodno priznana in najuspešnejša klasična violinistka v Sloveniji. Je vrhunska glasbenica in priljubljena medijska osebnost z edinstveno kvaliteto, ki jo uvršča v sam vrh sodobnih progresivnih umetnikov. Ob tehnični dovršenosti izstopa zaradi prepoznavnega sloga, edinstvene interpretacije in komunikacije z občinstvom. Je prepoznavna in cenjena oseba, ki je lik kulturne ambasadorke pilila na šolanju v Ljubljani, Pragi, Kölnu in na Dunaju. Nastopa kot solistka, osvaja mednarodne nagrade in navdušuje občinstvo po vsem svetu. Njene plošče Gemini, Follow, Chameleon, Violinski opus Janeza Matičiča so se pojavile na vrhu popularnih lestvic in so najbolje prodajane plošče klasične glasbe doma. Anja je sodelovala z Alban Berg kvartetom, Igorjem Ozimom, En Shaom, Urošem Lajovcem, Markom Letonjo, Antonom Nanutom, večkratnim dobitnikom nagrad BAFTA Christopherjem Gunningom, vrhunskimi pop/rock izvajalci kot so Die Fantastichen 4, Marla Glen, Marquie, Jeff Healey, imela pa je čast ekskluzivno nastopiti tudi za njeno veličanstvo kraljico Elizabeto II.

Nastopajoče bo na klavirju spremljal odličen pianist Igor Vićentić, ki je šolanje na londonskem Trinity Collegeu in izpopolnjevanje na Julliard School v New Yorku nadgradil kot profesor na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, na odru pa se bo Anji kot gost pridružil izjemni in edinstveni igralec Boris Cavazza.

Boris Cavazza se je rodil italijanskemu očetu in slovenski materi leta 1939 v Milanu. Ko mu je pri osmih letih umrl oče, ga je mama poslala k sorodnikom v Solkan. Pri trinajstih se je vrnil v Milano, kjer je ob delu hodil v večerno šolo. V Piranu je končal srednjo pomorsko šolo in nato štiri leta plul po morju. Na AGRFT se je vpisal po obdobju mornarskega življenja in začetem študiju strojništva ter nato študiju germanistike in romanistike. Zaposlen je bil v SSG Trst, SNG Drama Ljubljana, SMG Ljubljana in Gledališču Koper, kot gost pa je sodeloval v MGL, PDG Kranj, Špas teatru, gledališču Glej in drugih gledališčih, delal je tudi kot režiser in filmski igralec. Svoje znanje je posredoval prihajajočim generacijam kot redni profesor za dramsko igro in igro pred kamero v letih 1995 do 2002 na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Je Prešernov in Borštnikov nagrajenec in prejemnik Borštnikovega prstana.

 

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri