Glasbeni maraton, Rock vizije in natečaj Festivala Stična 2016


Koncert v petek, 18. novembra 2016 ob 16:00 v baru Jama.

 artel

Artel

Philip Burt – kitara, vokal, orglice; Marko Petrušič – klaviature; Luka Leskovar – kitara; Tomaž Dobravc – bas; Jan Kmet – bobni; Uroš Sever – trobenta; Lenart Debock – klarinet, vokal.

Skupina Artel prihaja iz Ljubljane. Pod tem imenom obstajajo dobro leto in pol, prej pa se je skupina imenovala Avantgardeners. Člani skupine so stari od osemnajst do šestdeset let. Skupina igra avtorski rock blues na tekste Philipa Burta, dolgoletnega profesorja na filozofski fakulteti. Njihovi teksti so v angleščini, so družbeno kritični, nekateri pa se navezujejo na elemente iz angleške zgodovine. Njihovi najbolj odmevni nastopi so se zgodili v Tovarni Rog in v klubu Zlati zob v Ljubljani.


jut

JU T

Tomaž Osojnik – električna kitara, vokal; Jani Legner – bas kitara, back vokal, orglice; Uroš Bračič – bobni.

Za imenom skupine JU T ni filozofske razlage, ampak je okrajšava imen treh glasbenikov. Jani na basu, Uroš na bobnih in Tomaž na kitari igrajo avtorsko glasbo. Skupina obstaja približno dve leti. Odigrali so že nekaj koncertov v Slovenj Gradcu in drugod po Sloveniji. V kratkem bodo posneli tudi prvi album, ki ga bodo oziroma ga že promovirajo po različnih »rock« prizoriščih po Sloveniji.


kvintet

Kvintet za umret

Neža Dežman – vokal; Hana Jurca – kitara; Zala Klavs – klaviature; Jurij Smrečnik – bobni; Anel Mešič – bas.

Kvintet za umret sestavlja pet devetošolcev Osnovne šole Simona Jenka iz Ljubljane. Nastali so letošnjega maja. Že v dveh tednih so se odločili za ime, pri tem pa niso pozabili niti na mentorico. Tako so čakali samo še na skupne vaje meseca septembra. So mlada skupina, začetniki, a imajo velike in dolgoročne sanje in vizijo. Radi se družijo, radi imajo glasbo, še raje jo ustvarjajo in so veliki prijatelji.


maniacs

ManiacS

Primož Arhar – vokal; Matic Kunc – kitara; Ambrož Cigale – kitara, vokal; Andraž Jereb – bas kitara, vokal; Žiga Mlinar- bobni.

ManiacS je mlada skupina dijakov in študentov, ki prihajajo iz Rovt nad Logatcem. Skupina obstaja od leta 2010 in že od samega začetka plava v punk rock vodah. Na začetku so preigravali priredbe skupin Niet, Prisluhnimo tišini in tudi tujih skupin. V zadnjem času pa gradijo na avtorski glasbi, s slovenskimi in tudi nekaj angleškimi besedili.


pluzni

Plužni filozofi

Andreja Eršte – vokal, kitara, klaviature; Aljoša Dornik – kitara; Ivan Dović – bas; Matija Kočevar – bobni.

Plužni profesorji prihajajo z Vrhnike. Z manjšimi spremembami v zasedbi skupaj ustvarjajo že od leta 2009. Vsi člani so sicer že prej igrali v drugih formalnih in tudi neformalnih skupinah kot na primer Racija, KoreEna, Pacienti sobe 913, Stara pravda in The Dooms. Gojijo lastno zvrst glasbe, besedila so napisana v slovenščini, vplive pa prevzemajo iz punka, rocka, jazza in fusiona.


rockangeles

Rock Angeless

Urban Arko – kitara, vokal; Benjamin Lipužič – kitara; Samo Kotnik – bas kitara; Gal Zabukovec – bobni.

Plužni profesorji prihajajo z Vrhnike. Z manjšimi spremembami v zasedbi skupaj ustvarjajo že od leta 2009. Vsi člani so sicer že prej igrali v drugih formalnih in tudi neformalnih skupinah kot na primer Racija, KoreEna, Pacienti sobe 913, Stara pravda in The Dooms. Gojijo lastno zvrst glasbe, besedila so napisana v slovenščini, vplive pa prevzemajo iz punka, rocka, jazza in fusiona.


sticna_16_seul-ocean

Seul Océan

Gašper Jesenko – kitara; Borut Cigale – kitara; Urban Cigale – bas kitara; Primož Arhar – bobni.

Skupina Seul Océan je nastala spomladi leta 2014 v Rovtah, blizu Logatca. Kvartet, v katerem imajo že vsi člani izkušnje z igranjem v drugih bendih, ustvarja instrumentalno glasbo. Navdih črpajo iz post rocka, progressive ter s priokusi drugih žanrov ustvarjajo zanimivo paleto zvokov, ki popelje od prijetnih občutkov zasanjanosti do epskega nažiganja kitar. Igrali so že v raznih klubih in festivalih, kot so Mladinski klub na Jesenicah, Mladinski klub Kotlovnica v Kamniku, na Ptuju, mladinski kulturni festival v Krškem, Rad bi bil normalen v Ravnah pri Cerknem, Rock in Rovte 2015 in v Orto baru. V letu 2015 so opravili kar 16 nastopov. Vsa glasba, ki jo igrajo, je avtorska.


sticna_16_sintagma

Sintagma

Matej Komljen – vokal; Irenej Kolšek – kitara; Virgil Kos – kitara, violina; Grega Cerar – klaviature; Anže Kolšek – bas kitara; Rok Petrovčič Vižintin – bobni.

Mladi bipolarni pop rock bend Sintagma Iz Ljubljane igra tako priredbe skladb od 60. let do danes, kot tudi avtorsko glasbo. Skupina obstaja že dobrih šest let. Posneli so nekaj avtorskih skladb in nastopali na najrazličnejših lokacijah, kot so Pionirski dom, Orto bar, Kavarna Nebotičnik, klub Cirkus, grad Kodeljevo, Tovarna Rog, Opera … V zasedbi imajo poleg dveh kitar, basa, bobnov, klaviatur in vokala občasno še goste – saksofon in/ali violino. Druži jih predvsem želja po ustvarjanju in skupna energija, ki se pokaže v nastopu in avtorskih izdelkih.

 

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri