Zgrešeni primeri


Rock koncert v soboto, 3. decembra 2016 ob 22:00 v baru Jama.

zgreseni-primeri_foto-tina-rus

Boštjan Uršič – Hanibal po štirih letih previdno vstopa v tradicijo lokalne scene. Tokrat s klasično kitaro in novim materialom. Alternativen pristop, melodičnost, teksti s čudnim okusom.

Hanibal je bil član različnih zasedb stiške rockovske scene in reden gost na vseh lokalnih festivalih. Na Festivalu Stična je leta 2012 igral kot predskupina legendarne zasedbe Niet. Na festival pa se vrača kot uvod v koncert svojih kolegov.

Janko Rošelj – vokal, bas; Robi A. Glač – kitara; Luka Mavrič – kitara; Pavel Uršič – bobni.

Fantje iz skupine Zgrešeni primeri ne marajo dolgih in težko izgovorljivih besed, katerih prvi in edini namen je nerazumljivost. O življenju, ki še zdaleč ni lepo za vse, govorijo brezkompromisno. Pojejo o svetu, v katerem živijo, delajo, nastopajo in ustvarjajo. Nastope si vedno jemljejo kot zabavo in priložnost za razkazovanje avtorskih in izvajalskih sposobnosti. Na odru so odločni, energični in nepopustljivi, repertoar pa zavzema predvsem avtorske komade.

Leta 2008 so pri založbi Multirecords izdali svoj prvenec z naslovom M.E.M. S tega ploščka so za komada Adam, Eva in raj ter Mi posneli tudi prva spota. Septembra 2010 je izšla njihova druga zgoščenka RAZLIKE. Prvi singel z istoimenskim naslovom so  predvajali na radijskih postajah širom Slovenije in je bil poleg komadov Adam, Eva in raj, Kako si kaj? in V najlepše dni popevka tedna na  Valu 202. Slednji je komadu Kaku si kej? namenil tudi mesto na zgoščenki »Imamo dobro glasbo 2010«. Njihov zadnji celostni izdelek nosi naslov Račun, širšemu občinstvu  je bil predstavljen marca 2015. S ploščka so komadi Misliš na vse, V najlepše dni ter Vljudno vabljeni tudi vizualno predstavljeni z videospoti.

Zgrešenci so odločeni do konca leta odigrati dogovorjene nastope, nato pa si bodo vzeli odrski premor. Posvetiti se nameravajo mnogim idejam, ki so med drugim tudi plod pomlajene ekipe. Ideje bodo preigravali, premetavali  in iskali skupni imenovalec mogoče bodočemu albumu, več pa bo pokazal čas.

 

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri