Rajski Sejšeli


Potopisni večer
Četrtek 29. 11. 2018
ob 20.00
Kulturni dom Stična

Maja Novak
»Zakaj pravijo, da na otoku Moyenne straši, zakaj je La Digue moj najljubši otok na svetu in zakaj pod nobenim pogojem nisem želela jesti karija iz netopirjevega mesa?«

Pridružite se Maji Novak na popotovanju po Sejšelih, otočju, ki ji je nekaj mesecev predstavljalo dom, saj je tam opravljala delo kot stevardesa na jahti. Potovali bomo po njenih najljubših kotičkih glavnega otoka Mahe in obiskali najmanjšo prestolnico sveta Victorio in živahno lokalno tržnico. Prepustili se bomo valovom v mističnem zalivu Police Bay ter se “mastili” s hobotničnim karijem. Osvežitev od tropske vročine bomo iskali na vzponih skozi tropski deževni gozd in z vrha prastarih granitnih skal občudovali poglede na okolico. S katamaranom se bomo nato zapeljali na prelesten otok La Digue, kjer se čas ustavi! Tam se bomo s kolesom popeljali do naravnih rezervatov, kjer prebivajo kopenske želve in občudovali koralni podvodni svet.
Maja Novak, Mayita, je popotnica, ki je pričela s samostojnimi potovanji in delom v tujini pri 19-ih letih. Odpravila se je s trebuhom za kruhom na dolgo popotovanje samospoznavanja in ustanavljanja svoje kariere. Potovanja v odmaknjene kotičke dežel tretjega sveta je usklajevala z delom in življenjem med najbogatejšimi na privatnih jahtah. Mayita je avtorica dveh knjig, aktivno piše popotniške članke, predava in dela na privatnih jahtah kot glavna stevardesa.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri