Lačni Franz


Kabaretni rock koncert
Petek 30. 11. 2018
ob 21.30
Užitkarnica Jama

Zoran Predin – vokal, Anej Kočevar – bas, Luka Čadež – bobni, Boštjan Artiček – klaviature, Tine Čas – kitara.

Skupina Lačni Franz se je zbrala 1979 in med naprekinjenim nastopanjem po vseh republikah nekdanje Jugoslavije do leta 1994 posnela 9 albumov in pozneje objavila še 4 kompilacije.
Njihovo izključno avtorsko glasbo je glasbena kritika najprej poimenovala ”kabaretni rock”, danes jih pa opisuje z mednarodno označbo ”hard indie”. V zimzelenih besedilih lirika Zorana Predina provocira kot ironični sarkazem, saj nagajivo in nesramno prepleta erotiko s politiko in družbene tabuje s črnim humorjem. Večina besedil je skoraj vedno večpomenska, kar jim daje prepoznavnost in alibi.
Leta 2014 je Zoran Predin, na dolgoletno prigovarjanje publike, spet oživel koncertni program Lačnega Franza in se s štirimi mladimi glasbeniki podal na koncertno turnejo po klubih vseh večjih mest bivše YU. Prvi posnetek nove zasedbe Jebiveter Junior je presenetil vse, ki so pričakovali zaspano nostalgijo. Igra se udarno in brezkompromisno.
2016 so posneli album Ladja norcev/Svako dobro, 2017 pa objavili svoj akustični prvenec Nova nebesa/Akustična pusa. Oba akustična albuma sta izšala pri največji balkanski založbi Croatia Records (bivši Jugoton), kar je za slovenski band nedvomno velik dosežek in veliko priznanje.
Akustični koncertni program skupine Lačni Franz z naslovom Nova nebesa/Akustična pusa je izbor pesmi primernih za sedečo publiko. Prepletli so različne glasbene žanre, šanson, gypsy swing in akustični indie rock, v dve uri nagajivosti, nostalgije in črnega humorja, da skupaj s publiko na koncertu pričarajo usodi novo doživetje.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri