Butalci, Kulturni zavod Kult Ljubljana


Otroška gledališka predstava
Nedelja 2. 12. 2018
ob 16.00
Kulturni dom Stična

Avtor – Fran Miličinski, režija – Tatjana Peršuh, Butalci – Jernej Čampelj, Žiga Sedmak, Saša Klančnik, Jure Lajovic, pripovedovalka: Nina Ivanišin, lektorica – Tatjana Stanič, kostumografija – Tatjana Peršuh, scenografija – Nina Goropečnik, avtor glasbe – Dejan Markič, izdelava scene – Andrej Franko, izdelava kostumov – Bojan Vister, Mateja Breznar, Tomaž Urgl.

Butalci so gadje: tisto leto, ko sta bili dve kravi za en par so se Butalci skregali s pametjo, pa so zmagali Butalci – kaj pa mislite! – in ne pamet.

Butalci je naslov zbirke humoresk pisatelja Frana Milčinskega. Objavljal jih je v raznih časopisih, kot zbirka pa so izšli po njegovi smrti. Zgodbe o Butalcih, ki jih je Milčinski pisal zato, da bi bile bralcem v zabavo, so nastajale že pred stoletjem, vendar jih je čas ohranil in uvrstil med klasična besedila, ki jih vsi poznamo. Avtor je sprva svoje duhovite zgodbe o dogajanju v vasi Butale, ki ji pravijo mesto, pisal z mislijo na mlajšo publiko, čeprav so namenjene kar najširšemu krogu bralcev.

Predstava traja 45 minut in je primerna za otroke od 4. leta starosti.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri