Pokondirena tikva, Amatersko pozorište Mirko Tatalović – Ćira, Nova Pazova, Srbija


Gledališka predstava
Sobota 1. 12. 2018
ob 20.00
Kulturni dom Stična

Režija, scenografija in adaptacija – Aleksander Bako, Fema, bogata vdova – Ivana Gatić Grbić, Evica, njena hči – Natalija Mitar, Femin brat – Milan Dudić, Sara, natakarica – Dijana Vlainić, Dragin Svetozar Ružičić, berač – Vladimir Vukmirica, Jovan – Jovan Miljević, Ančica, služkinja – Emilija Deljanin, Vasiljije, Evičin fant – Nikola Kovačević, razsvetljava – Katarina Dobrevski, zvok – Luka Pavićević, oblikovanje propagandnega gradiva – Marjan Karavla, organizatorji in tehnična podpora – Spasoje Milić, Nenad Sladić.

Amatersko gledališče izvira iz Delavnice lepih umetnosti pod vodstvom Mirka Tatalovića – Čire, ki je delovala od 1992 do 2002, ko je Mirko umrl. Skupina Mirkovih naslednikov je začela z delom leta 2006 kot dramska sekcija KUD- a »Mladost« iz Velike Pazove. V znak hvaležnosti in v spomin na Mirka Tatalovića, je bilo v decembru leta 2011 ustanovljeno gledališče, ki se imenuje po njem. V šestih letih od nastanka je bilo izvedenih šest premier odrasle skupine in štiri predstave v izvedbi otroške. Gledališče ima trideset članov. Dosegli so dobre rezultate na območnih, pokrajinskih in republiških srečanjih ljubiteljskih gledališč Srbije.
V predstavi Pokondirena tikva Jovan Sterija Popović osramoti glavno junakinjo Femo, ki se hoče prebiti višje v družbene kroge in postati ugledna dama. Ali ji bo z dragimi oblekami, novim pohištvom … uspelo?

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri