Bliža se prvi teden 20. Festivala Stična


Festival Stična bo letos prerastel najstniška leta. Ja, že kar 20. festival je pred vrati, potekal bo med 15. novembrom in 7. decembrom, in tudi letos bo mednaroden. Kot se za jubilej spodobi, se nam bo letos pridružilo nekaj nastopajočih, ki so zelo zaznamovali prejšnje festivale, nastopajoči, ki so na naših odrih delali prve korake in so postali prepoznavni, nekaj pa bo tudi čisto svežih imen. Ker se je skupaj s festivalom razvijalo tudi Kulturno društvo Stična, bo pomemben poudarek tudi na domači ustvarjalnosti.

In kaj za vas pripravljajo v prvih dveh festivalskih tednih?

Že pred uradno otvoritvijo, bomo lahko prisluhnili koncertu z naslovom Slovenec sem, v izvedbi združenega pevskega zbora Okteta fantov KD Stična, Moškega pevska zbora Vidovo in Moškega pevska zbora Lubnik iz Škofje Loke. Da se spomnimo na lepe festivalske trenutke, so zagotovo zaslužni tudi zvesti fotografi Tina Rus, Klemen Ceglar in Miran Tomaševič, ki bodo v Kulturnem domu Stična razstavili nekaj najbolj zanimivih fotografij iz festivalske zgodovine. Sledil bo koncert Vlada Kreslina, ki se na festivalske odre vrača že tretjič.

Ob otvoritvi jubilejnega festivala si bomo ogledali retrospektivno razstavo Jožeta Trontlja, prisluhnili bomo Gross upom, etno skupini, ki od letos deluje pod okriljem Kulturnega društva Stična, ter koncertu klasične glasbe v izvedbi Godalnega orkestra KD Stična in solistom Makom Munijem Mihevcem na klavirju.

Poleg tradicionalnega glasbenega maratona in Vlada Kreslina bodo v prvem del festivala z nami še lanskoletni zmagovalci Natečaja Festivala Stična Barking Jacqeline

Otroci bodo lahko ustvarjali z glino na delavnici Marjete Baša ali si ogledali predstavo Boj na zelenjavnem vrtu.

S Ksenjo Čermelj pa vas vabimo na potopisni večer o Južni Sibiriji.

Vse dodatne informacije o natančnem sporedu prireditev, prizoriščih, prodaji vstopnic in podrobnem opisu nastopajočih najdete na spletnih straneh www.festival-sticna.si ali www.kd-sticna.si in na facebook strani Festivala Stična, za več informacij pa lahko pišete tudi na info@kd-sticna.si.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri