Lumberjack, Zgrešeni primeri


Rock koncert
Sobota 7. 12. 2019
ob 21.30
Užitkarnica Jama

Lumberjack

Rok Ahačevčič – vokal, kitara; Blaž Kuster – bobni; Jaka Novak – bas; Robi Glač – kitara, vokal; David Podgornik – klaviature.

Lumberjack je skupina petih mladih fantov, ki poosebljajo rokenrol. Njihovi spevni refreni in mladostna energija so številnim že zlezli pod kožo. Leta 2015 so zmagali na Glasbenem maratonu in Natečaju Festivala Stična ter so za nagrado leta 2016 imeli samostojni koncert v okviru iste prireditve. V letu 2018 so se pridružili glasbenikom pod okriljem založbe Nika, predstavili svoj prvi EP in nato še debitantski album Brez nadzora brez morale v razprodanem CSK France Prešeren. Od takrat se s koncerti niso ustavili in jih v dobrem letu imeli preko 50. Ne samo na terenu, prisotni so tudi na radijskih postajah, kjer ste v zadnjih mesecih zagotovo lahko slišali pesmi Kralj, Čist vse, Tist dan … V letu 2020 pa že napovedujejo novo celometražno ploščo, ki jo bodo predstavili marca v ljubljanskem Kinu Šiška.

Zgrešeni primeri

Janko Rošelj – vokal, bas, Robi Glač – kitara, Luka Mavrič – kitara, Pavel Uršič – bobni.

Zgrešence že poznate. V obdobju trinajstih let, kar je ime prvič pristalo na policah, smo neotesane punkrokerje že dobro sprejeli za svoje. Energični, neposredni, noro preprosti in hkrati izjemno izrazni – točno to, česar si želi vsak dreka in komplikacij sit pošten državljan. Po »M.E.M«, »Razlikah« in »Računu« pa gre zasedba počasi v četrto. In vsi vemo, da gre v četrto še raje kot v tretje ali drugo.

»Trenutno smo v eni najlepših faz benda, vsaj zame osebno. Ideje pritekajo iz vseh štirih strani. Na vsakih vajah nastane kaj novega in če ne novega, se spontano nadgradi nekaj že obstoječega. Uživamo. To je tisto, kar naredi skladbo čarobno. Ustvarjamo glasbo. Vzeli si bomo natanko toliko časa, kot ga bo material potreboval. V prvi vrsti želimo navdušiti in preseči sebe,« poetično pravi Janko, kar se za pravega pankerja najbrž sploh ne spodobi.
Bendu, ki ga nosi čvrsta »stara« ritem sekcija in nadgrajuje mlado brenkanje, je v življenju malodane vse jasno. Stari so že pred več kot petnajstimi leti začeli igrati po beznicah, klubih, oratorijih, rojstnih dnevih … in poznajo sceno. Mladi se hitro učijo in vnašajo v glasbo moderne prvine trenutnega punka oziroma rocka. Četudi sta mlajša dva, kitarista Robi Glač in Luka Mavrič že dodobra zlezla iz srednješolskih plenic, je bobnar Pavel Uršič doživel še Jugoslavijo, fičkote, dinarje in legenda pravi, da tudi dinozavre, vso koordinacijo pa prevzame profesor Janko Rošelj. V procesu ustvarjanja se ujamejo kot še nikdar do sedaj.
»Če smo se v vseh teh letih kaj naučili, smo se, da mora biti glasba v prvi vrsti všeč nam. Ne kompliciramo pri besedilih, ne kompliciramo pri akordih, kompliciramo edino pri solažah (smeh – Robi). Pomembno je, da komadi »peljejo«.«

 

 

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri