TABU


Rock koncert v petek, 27. novembra 2015 ob 21:30 v baru Jama.

fs15_11_d_01

  • Eva Elena Beus – vokal
  • Primož Štorman – bobni
  • Tomaž Trop – kitara
  • Iztok Melanšek – bas
  • Aleš Beriša – klaviature

Skupina Tabu se je zgodila leta 1998 in je s svojo energijo še vedno ena najbolj prepoznavnih glasbenih skupin v Sloveniji. Le kdo ne pozna njihovih komadov Lahko sem srce, Angel, Ocean, Dobra vila, Pesek in dotik, Nekoč nekje? Skupini dajejo poseben pečat predvsem ženski del skupine. Prvotni člani so bili Nina Vodopivec (vokal), Primož Štorman (bobni),Tomaž Trop (kitara), Iztok Melanšek (bas kitara), Marjan Pader (akustična kitara) in Sandi Trojner (klaviature). V takšni zasedbi je skupina izdala prve tri albume.

Leta 2006 je prišlo v skupini do sprememb, med drugim jo je zaradi težav z glasilkami zapustila pevka Nina. Prišla pa je Tina Marinšek. V tej zasedbi so leta 2007 izdali singl »Oblak za dva«, leta 2008 »Pesek in dotik« ter leta 2009 »Namesto srca«. Kasneje leta 2009 je izšel njihov četrti album z naslovom 42. Turneja 42 je v letih 2011 in 2012 uspešno polnila dvorane, nastajali pa so tudi novi komadi. Spoznali smo Morje luči in Romanje.

Junija 2013 je skupina Tabu podpisala pogodbo z vodilno svetovno glasbeno založbo Universal Music Group. Jeseni 2013 so izdali šesto studijsko ploščo z naslovom Hvala za ribe. Na plošči je poleg omenjene pesmi še pet dodatnih skladb. Skladba z naslovom Nekoč nekje je dosegla sam vrh predvajanosti na radijskih postajah po Sloveniji in za njo so posneli že 15. videospot v karieri skupine Tabu. Po osmih letih sodelovanja so se marca 2015 razšli s Tino Marinšek, skupini pa se je pridružila Eva Elena Beus.

17 let neprekinjenega delovanja, obsežna diskografija, bogata zgodovina benda, ki naredi žur in je porušil nekatere tabuje v Sloveniji, so zagotovilo, da se nam v Stični obeta vrhunski koncert.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri