Dan knjižnice na Festivalu Stična


Branju prijazen dan v soboto, 21. novembra 2015 dopoldne v Kulturnem domu Stična.

chevron-right chevron-left

20. novembra vsako leto praznujemo dan slovenskih splošnih knjižnic, zato bo festivalsko dogajanje dalo prostor domači osrednji knjižnici Ivančna Gorica, ki ima svojo enoto tudi v Stični. Obiskovalci se bodo lahko prijavili na tri bralne dejavnosti, ki se v knjižnici sicer redno dogajajo. Dejavnosti bodo v sprejemnem prostoru Kulturnega doma Stična, dvorana pa se bo ta čas spremenila v kavarnico/čitalnico za starše. Prijave sprejemamo do zasedbe mest.


9.00: Angleška ura pravljic

Ura pravljic poteka deloma v slovenskem in deloma v angleškem jeziku. Otroci tako ostrijo svoj posluh za jezike, drugače doživijo znane tekste in mimogrede osvojijo tudi kako novo besedo. Temu so namenjene tudi spremljevalne didaktične igre. Glavna književna oseba bo tokrat pišče, ki se izvali v račjem gnezdu, ker pa je drugačno od ostalih malih račk, ga takoj označijo za grdega. Torej stara Andersenova klasična pravljica v novi preobleki.

Za otroke od 6. leta starosti.


10.00: Ura pravljic s Palčkom Bralčkom

Palček Bralček živi v naših srcih in poganja željo po branju. Obišče nas tudi vsak mesec na urah pravljic in pripoveduje zgodbe, s katerimi nas odpelje v svet domišljije. Igramo se besedne igre, se sladkamo s Palčkovimi piškotki, Palček tudi kaj začara in zapoje.

Za otroke od 6. leta starosti.


11.00: Socialne igre s knjigo

Socialne igre niso čisto navadne družabne igre, pač pa so razvite v tehnike, s pomočjo katerih vplivamo na višjo raven psihosocialne kompetentnosti, razvoj socialnih spretnosti, otrokovo predstavo o sebi, samovrednotenje in samozaupanje. Če ljudje jemljejo resno drug drugega, če upoštevajo potrebe vseh in se ob teh zahtevah dalje razvijajo, nastaja med njimi socialna energija. Med socialne igre štejemo tiste igre, ki namesto tekmovalnosti v ospredje postavljajo socialne odnose med ljudmi. Naše igre potekajo ob zgodbah. Knjižničarji jih pripovedujejo v tehniki kamishibai (malo namizno gledališče), socialne igre pa so nastale v projektnem delu študentke socialne pedagogike, Nives Medved.

Za osnovnošolce 1. in 2. triade.

Oglejte si tudi:

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Na spletnih straneh Festival Stična uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri